AleVuollan pentu

Jalostustyössä tavoitteeni kasvattajana on säilyttää ystävällinen ja avoin luonne, unohtamatta rotumääritelmän mukaisia ominaisuuksia. Jalostuksessa toiminta rakentuu ehdottomasti terveyden varaan, joten se on ensisijainen kriteeri suunnitellessa yhdistelmiä. Ulkomuotojalostusta ei terveyden kustannuksella tehdä.

Pentu myydään aina ensisijaisesti lemmikiksi. Mikäli kissalla on/ ilmenee jokin vain näyttelyarvoa alentava virhe, voi se silti elää onnellisen elämän oman perheensä seuralaisena. Onnellinen elämä onkin ensisijainen toive pennun lähtiessä uuteen kotiinsa.

Pennut kasvavat kaiken elämän keskellä kotioloissa, ja saavat paljon positiivisia kontakteja ihmisiin ja muihin lemmikkieläimiin. Näin niistä kehittyy avoimia ja ystävällisiä seuralaisia. Näyttelyt eivät ole se tärkein asia kissojen elämässä, mutta tietenkin toivottavaa on, että kasvatteja nähtäisiin kissanäyttelyissäkin silloin tällöin. Pennut totutetaan pesuun, turkin käsittelyyn ja muihin hoitotoimenpiteisiin.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 14 viikkoisina madotettuina, rokotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina sekä suomen kissaliittoon rekisteröityinä. Rekisterikirja annetaan luovutuksen yhteydessä ellei rekisteröintiprosessi ole jostain syystä kissaliitolla vielä kesken. Jos rekisteröinti on kesken, toimittaa myyjä rekisterikirjat välittömästi niiden valmistuttua. Jokaisesta pentueesta tehdään Dermatofyyttiviljely ennen luovutusta.

Pennun ollessa n.6 viikon ikäinen sitä voi tulla katsomaan. Maksamalla varausmaksun, pentu varataan juuri sinulle, maksu huomioidaan loppuhinnassa. Jos kauppa peruuntuu ostajan puolelta, myyjä ei ole velvollinen maksamaan varausmaksua takaisin. Jos taas kauppa peruuntuu myyjän vuoksi, koko varausmaksu maksetaan takaisin. Pennun varausmaksu on 200e.

Pennut myydään ainoastaan sisäkissaksi.

Oman ikävän kokemukseni perusteella: Mikäli pentu menehtyy sairauteen ennen kahden vuoden ikää, korvataan pentu kokonaisuudessaan uudella vastaavan tasoisella pennulla lääkärintodistusta/avaustodistusta vastaan. Äkillisissä kuolemantapauksissa tutkitaan aina eläimen kuolinsyy. Ellei syy ole eläinlääkärin lausunnolla selkeä, toimitetaan kissa mahdollisimman nopeasti avattavaksi Eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan tai Ruokavirastoon Helsinkiin. Ruumiinavauksella voidaan usein selvittää äkillisesti tai kroonisesti sairastuneen eläimen oireiden tausta ja määrittää taudin syyt tarkemmin. Tilanteissa toivon nopeaa yhteydenottoa kasvattajaan. Tilanteet voivat olla äkillisiä ja päätöksiä joutuu joskus tehdä nopeasti. Mikäli on epäilys kissan sairaudesta ja tästä on esittää eläinlääkärin lausunto, mutta varmuus kuolinsyystä jää silti kriisitilanteessa tekemättä, kasvattaja korvaa menetyksen tarjoamalla uuden vastaavan tasoisen pennun alennettuun hintaan.

Huom! Kaikki lemmikkipennut kastroidaan/steriloidaan mahdollisuuksien mukaan jo ennen luovutusta uusiin koteihin. Hinta kuuluu myyntihintaan. Lemmikkipennun hinta on 1000-1100e.

Jalostukseen myyn pentuja vain kasvattajille/ kasvatusta suunnittelevalle. Ajoittain voi olla tarvetta sijoituskodille ja silloin erillisellä, ostajan kanssa yhdessä tehdyllä sopimuksella, sovitaan kissan kastroinnin/steriloinnin tekemättä jättämisestä määräajaksi. Kaikesta tehdään kirjallinen sopimus kissaliiton sopimuksia käyttäen. 

Olet tervetullut tutustumaan rotuun koska vain :)

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään. Kuvien luvaton kopiointi kielletty.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita